Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen werken aan veiligheid

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland.

Actueel

Paasvuur, hoe organiseer je dit veilig?

27-03-2024

Het aansteken van een paasvuur is een oude traditie die in veel delen van Europa voorkomt. Zo ook in onze regio. Het ontsteken van een paasvuur brengt een gevoel van saamhorigheid, maar brengt ook risico’s met zich mee.

Brandweeerauto op oefenterrein FBO
Opleiden, trainen, oefenen
Martijn Boeijink Zilveren Kruis van Verdienste
Actueel
Nieuwe brandweerkazerne Apeldoorn
Actueel
CoPI-oefening-Hattem-Multi-Brandweer-VNOG-06
Actueel

Jaarwisseling 2023/2024 in VNOG 

01-01-2024

De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 67 keer gealarmeerd. Vorige jaarwisseling (2022/2023) is de brandweer 103 keer gealarmeerd.  

Jaarwisseling
Actueel
Actueel

Hoogwater

26-12-2023

Het is kletsnet in onze regio. Dit zorgt voor een verhoogde waterstand wat tot wateroverlast kan leiden.

Hoog water
Actueel
Natuurbrandoefening VGGM
Magazine Voorop in Veiligheid

Bereid je voor

Wij zijn elke dag achter de schermen bezig met het voorkomen van rampen en crises. En met de coördinatie van hulpverlenende partijen, als er echt iets gebeurt. Een geruststellend idee. Maar jij kunt zelf ook veel doen om je veiligheid te vergroten. Zo werken we samen aan veiligheid!

Partner in veiligheid

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Brandweer Noord- en Oost-Gelderland, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en de meldkamer zijn onderdeel van onze veiligheidsregio. Samen werken wij aan een veilige en gezonde samenleving. Voor 22 gemeenten voeren wij de wettelijke taken uit rond brandweerzorg, hulp bij ongelukken, rampen en crisis. Het voorkomen daarvan en het beperken van schade.

In Noord- en Oost-Gelderland wonen meer dan 870.000 mensen. Het gebied is zo'n 3.000 vierkante kilometers groot. 56 brandweerposten zijn onderdeel van VNOG.  

Samen met partners

Met partners zoals politie, openbaar ministerie, waterschappen, provincie en defensie werken wij samen in de voorbereiding op en bestrijding van rampen en crisis. 

Terug naar boven